Projekti

EKO gajbica

PODROBEN OPIS

EKO-gajbico lahko opišemo s štirimi pridevniki, in sicer EKO, LOKALNO, SEZONSKO in SVEŽE. EKO označuje certificirano ekološko pridelavo, lokalno, da bo zraslo na naši njivi v Prekmurju, sezonsko, da se bo v gajbici znašlo tisto, kar trenutno raste na njivi in sveže, da bo v roku 24 ur pobrano na njivi in v vaših rokah.

Vrtnine za EKO-gajbico bodo rasle na manjšem kmetijskem zemljišču, v velikosti enega hektarja. Zastopane bodo vse zelenjadnice, od čebulnic prek korenovk, do solatnic, špinačnic, kapusnic, stročnic in plodovk. Njiva bo zasajena po principu domačega, obhišnega vrta, »ogračeka«, kjer bomo upoštevali dobrososedske odnose med vrtninami in zemljo obdelovali v skladu s principi ekološkega kmetijstva. Našo pridelavo lahko spremljate na blogu ali pa se odločite za ogled »ogračeka« v živo.

Ograček je nastal v okviru projekta socialnega podjetništva, ki ga sofinancira Evropska unija, in sicer Evropski socialni sklad.

SESTAVA GAJBICE

Vrtnine bodo na voljo v obliki zabojčkov (gajbic). V gajbici bo pridelkov v višini cca. 5 kg oz. v protivrednosti 15 €. Obljubljamo, da bo v gajbici vsaj 5 različnih vrtnin, med katere spada korenček, pastinak, solate, rdeča pesa, grah, fižol, zelje, cvetača, brokoli, kolerabica, koleraba, zelena, blitva, špinača, krompir, paradižnik, paprika, bučke, jajčevec, kumare, čebula in por ter druge. Vsak teden bomo sestavili drugačno gajbico ekološko pridelanih vrtnin, odvisno od termina dozorevanja vrtnin. Naročniki gajbic za celotno sezono bodo imeli privilegij v tem, da bodo v torek po elektronski pošti izvedeli vsebino gajbice, do srede zvečer imeli možnost v primeru odsotnosti gajbico preklicati, oziroma odvzeti vrtnine, ki niso po njihovem okusu. Izbrane vrtnine bomo zamenjali z drugimi. Gajbice bodo pripravljene v petek.

NAROČILO

Eko-gajbice lahko naročite na naši spletni strani preko posebnega obrazca ali na telefonski številki 02/530 36 27 ali v Panvitinih mesnih centrih. Gajbice boste lahko prevzeli v Panvitinih mesnih centrih oziroma se boste lahko odločili za dostavo po Pomurju (doplačilo 2 €). Cena posamezne gajbice je 15 €. Odločite se lahko za tedenske gajbice (vsak petek), dvotedenske gajbice (vsak drugi petek) ali za enkratno gajbico (samo en petek).

Naročilo EKO gajbice

Za naročilo EKO gajbice vas prosimo, da vpišete svoje kontaktne podatke in pogostost prejemanja.

EKO gajbica naj prihaja:
Naroči